LANGUAGE FEAST (DİL ŞÖLENİ) ETWINNING PROJESİ

LANGUAGE FEAST (DİL ŞÖLENİ) ETWINNING PROJESİ

     Okulumuz İngilizce öğretmenleri Tuğçe KARABULUT ve Gülhan KALE koordinatörlüğünde yürütülen 'Language Feast (Dil Şöleni)' isimli projemiz  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen 'eTwinning' projeleri kapsamında olup Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir  projedir.

            5 farklı ilden 7 öğretmen ve 35 öğrenciyle yürütülen, öğrencilerin aktif olarak pay sahibi olduğu bu eTwinning projesinde yabancı dil öğretimini Web 2.0 araçları ile daha kolay ve eğlenceli hale getirerek öğrencilerin dil öğrenimine karşı ön yargılarını kırmak, Web 2.0 araçlarını kullanma becerisi kazandırarak öğrencilerin dijital yeterliliklerini artırmak ve öğrenilen Web 2.0 araçlarıyla özgün projeler ve ürünler üretmelerini sağlamak temel amaçlar arasındadır.

            Şubat ayında başlayan proje Mayıs ayında sona erecek ve 4 ay boyunca öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalar projenin sosyal medya sayfalarında paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz Berrak Naz , Ela , Hazal Sude , Hüseyin , Muhammed Emin , Rida Naz , Tuana , Yağmur , Yusuf  ve Zeynep Duru' ya projemizdeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

 

 

LANGUAGE FEAST PROJESİ ŞUBAT AYI ÇALIŞMALARI

 

                28 Ocak 2021 tarihinde UDS tarafından kabul edilen eTwinning projemizde ortak arama sürecinin ardından 18 Şubat itibariyle tüm ortaklarla proje çalışmalarına başlandı. İlk olarak öğrencilerden projeyi temsil edecek olan logo ve afişler tasarlamaları istendi. Bu çalışmayı yaparken faydalanacakları Canva Web 2.0 aracı hakkında bilgi verildi. Ardından hazırlanan logo ve afişler için anketler düzenlenerek kazanan logo ve afişler belirlendi.

 

TUĞÇE KARABULUT VE EKİBİ (ELA, HÜSEYİN, RİDA NAZ, TUANA, YAĞMUR)

GÜLHAN KALE VE EKİBİ (BERRAK NAZ, HAZAL SUDE, MUHAMMED EMİN, YUSUF, ZEYNEP DURU)

 

Tüm okulların logo ve afişleri arasında yapılan anketler sonucu okulumuz öğrencilerinden Ela'nın hazırladığı logo ve Mersin ortağımızın öğrencilerinden birinin hazırladığı afiş 1. seçildi ve projeyi temsil etme hakkı kazandı.

 

Proje süresince e-güvenlik kuralları doğrultusunda öğrencilerin yüzleri ve kişisel bilgileri paylaşılmaması gerektiğinden Bitmoji Web 2.0 aracını kullanarak kendi avatarlarını oluşturdular.

 

TUĞÇE KARABULUT VE EKİBİ (ELA, HÜSEYİN, RİDA NAZ, TUANA, YAĞMUR)

 

LANGUAGE FEAST PROJESİ MART AYI ÇALIŞMALARI

                Mart ayı çalışmaları içerisinde öğrenciler bir çok Web 2.0 aracıyla tanıştı ve bunları aktif olarak kullanarak hem teknoloji okur yazarlığı açısından hem de İngilizce dil becerilerini geliştirme noktasında ilerleme kaydettiler.

                Mart ayı içerisinde yapılan ilk çalışma öğrencilerin Bitmoji Web 2.0 aracıyla oluşturdukları avatarları Chatterpix Web 2.0 aracını kullanarak konuşturdukları ve hedef dilde İngilizce olarak kendilerini tanıttıkları videolardı. Bu çalışmayla birlikte öğrencilerin hedef dilde kendilerini tanıtma, kişisel bilgiler verme ya da bir başka kişiyi tanıma dil becerileri üzerine çalışıldı. Öğrencilerin tanıtım videosu projenin Youtube kanalına yüklendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WEIDy05EluQ&t=13s

                Mart ayında bir sonraki çalışmada öğrenciler Animaker Web 2.0 aracını kullanarak birer kısa film oluşturdular. Bu kısa filmler İngilizce dersinde işlenen müfredatla uyumlu bir şekilde senaryolaştırıldı ve öğrenciler tarafından seslendirildi. Öğrencilerin kısa filmleri Youtube kanalına yüklendi.

TUĞÇE KARABULUT VE EKİBİ (ELA, HÜSEYİN, RİDA NAZ, TUANA, YAĞMUR)

https://www.youtube.com/watch?v=ulzxq-H-Wi0

GÜLHAN KALE VE EKİBİ (BERRAK NAZ, HAZAL SUDE, MUHAMMED EMİN, YUSUF, ZEYNEP DURU)

https://www.youtube.com/watch?v=fX01v9k_rNY

                Animaker Web 2.0 aracıyla hazırlanan kısa film için hayali birer afiş yapmak için öğrencilerden Canva Web 2.0 aracını kullanmaları istendi. Böylece öğrenciler Şubat ayı içerisinde logo ve afiş tasarımları yaptıkları Canva'yı kullanarak bir film afişi tasarladılar.

TUĞÇE KARABULUT VE EKİBİ (ELA, HÜSEYİN, RİDA NAZ, TUANA, YAĞMUR)

 

 LANGUAGE FEAST PROJESİ NİSAN AYI ÇALIŞMALARI

                Nisan ayı itibariyle proje ekipleri karıştırılarak ortak öğrencilerin karışık ekiplerle daha çok sosyalleşerek yeni ortak ürünler ortaya çıkarmaları hedeflendi. Kura ile belirlenen ekipler sayesinde öğrenciler her çalışmada farklı bir öğretmenle çalışıp farklı deneyimler kazandılar.

                Karışık ekiplerle yapılan ilk çalışma Storyjumper Web 2.0 aracıyla İngilizce bir kısa hikaye kitabı oluşturmaktı. Öğrenciler bir araya geldiler, hangi konuda yazmak istediklerine karar verip birbirlerinin hikayelerini tamamladılar. Sonuçta ortaya farklı şehirlerden öğrencilerin bir araya gelip oluşturduğu "Sophie's Adventures" isimli kitap çıktı.

https://www.storyjumper.com/book/read/104632556/SOPHIES-ADVENTURES

                23 Nisan haftası ve sonrasında ise yine farklı karışık ekiplerle bir araya gelindi ve uzaktan eğitimin devam ettiği bu süreçte okullarda hazırlanamayan bayram panoları sanal ortamda hazırlandı. Yapılan ortak çalışmalar Lino.it Web 2.0 aracı ile sanal bir panoda sergilendi. 23 Nisan kutlama videosu, sanal müze gezileri, İngilizce 23 Nisan şiirleri, kodlama ile boyamalar, sanal boyama etkinlikleri, bulmacalar, işaret dili ile şarkılar, sanal boyama etkinlikleri, tüm öğrencilerin fotoğraflarından oluşan kolajlar panoyu süsledi.

http://linoit.com/users/languagefeast2021/canvases/Language%20Feast%2023rd%20April

 

LANGUAGE FEAST PROJESİ MAYIS AYI ÇALIŞMALARI

                Projenin son ayında yine karışık ekiplerle Toonytool Web 2.0 aracını kullanarak birer çiftlik tasarlandı ve hayvanlar konuşturuldu. Her ekibin oluşturduğu bu çiftlikleri herkes görebilsin diye bir sanal sergide toplandı. Bunun için de Artsteps Web 2.0 aracı kullanıldı.

https://www.artsteps.com/embed/609fbf1f28f0fea9f83719dc/560/315

                9 Mayıs eTwinning günü etkinliklerinde ise öğrencilerimiz bugünün önemiyle ilgili birer resim çizdiler ve bu projeyle birlikte eTwinningin onlara ne kazandırdığını, onlar için ne ifade ettiğini birkaç cümleyle ifade ettiler. Öğrencilerimizin düşünceleri bir video haline getirildi projenin Youtube kanalına yüklendi.

https://www.youtube.com/watch?v=xialrSABtxg

                Mayıs 2021'de ise tüm ortakların ve öğrencilerin katılımıyla proje kapanış toplantısı yapıldı. Öğrencilerin güzel dilekleri ve ortakların teşekkürleriyle projemizi sonlandırdık.

 

 LANGUAGE FEAST ETWINNING PROJEMİZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Okulumuz öğretmenleri Tuğçe KARABULUT ve Gülhan KALE'nin yürüttüğü, öğrencilerin dil becerilerini teknoloji aracılığıyla geliştirmeyi hedefleyen, çok yönlü etkinliklerden oluşan Language Feast eTwinning projesi başarıyla tamamlandı. Projede emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere kıymetli öğrencilerimize de teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Projenin tüm çalışmalarının yer aldığı e-kitap ve blog sayfamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Proje Blog Sayfası: https://languagefeast.blogspot.com/

Proje e-kitap: https://read.bookcreator.com/mujbNLB3yhPv4BMeeRtScJ0zxM32/OfwTPNq3S4CdnL87LXTBJw

 

 

04.03.2021 514

14-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202114-06-202103-06-2021 

 

 

04-03-202104-03-202104-03-2021